Vandaag Personeelsdiensten overgenomen door Trixxo

  • 16 december 2021
  • Nieuws
  • Nieuws
  • Vandaag Personeelsdiensten overgenomen door Trixxo

Het Belgische bedrijf is flink op overnamepad en telt nu dertien kantoren in Nederland. Door de uitbreiding met Vandaag Personeelsdiensten hoopt Trixxo volgend jaar een omzet van 200 miljoen euro te bereiken. De sfeer en ambities van het Maastrichtse bedrijf passen volgens de Belgen uitstekend bij hun visie. Vandaag Personeelsdiensten draaide dit jaar een omzet van 11 miljoen euro.

Elf mensen

Vandaag Personeelsdiensten is actief in Midden- en Zuid-Limburg. Het levert uitzendkrachten voor de technische sector, logistiek, industrie, klantcontactcentra en de administratieve sector. Het bedrijf werd elf jaar geleden opgericht door vier eigenaren, die er nog altijd werken. Volgens CEO Roger Hoenen verandert er door de overname niets voor het personeel, dat inmiddels uit elf mensen bestaat. Vandaag Personeelsdiensten telt 270 uitzendkrachten, die voor vijftig klanten werken. De belangrijkste opdrachtgevers zijn de GGD, Volta Limburg, Mosa, Mexma en Heuschen & Schrouff.

Groter

Trixxo Jobs is een stuk groter. Het bedrijf – opgericht in 2014 – werkt vooral in de beveiliging, bouw, diensten, horeca, logistiek, klantenservice en de technische sector. Er werken 450 vaste mensen en 3000 uitzendkrachten. Daarnaast is er nog het zusterbedrijf waar 9000 huishoudelijke hulpen werken. Trixxo werkt voor 2375 bedrijven, zegt medeoprichter Kristof Tilkin. „Daar zitten ook de bedrijven bij die maar één uitzendkracht hebben, de bakker of de chocolatier bijvoorbeeld.”

Volgens Tilkin komen er straks meer mogelijkheden voor de uitzendkrachten. „Die kunnen straks ook over de grens kijken en dus kiezen uit veel meer jobs. Soms uit wel elf. Ze kunnen daardoor ook vaak meer salariseisen stellen. Verder zie ik dat veertig- en vijftigplussers sneller werk vinden.”

Ook voor werkgevers kan de grensoverschrijdende samenwerking een meerwaarde zijn, zegt Tilkin. "Zij kunnen straks ook uit een grotere vijver vissen."

Bron: De Limburger