Marc: 'Met een grote glimlach weer aan het werk'

  • 19 oktober 2022
  • Interviews
  • Interviews
  • Marc: 'Met een grote glimlach weer aan het werk'

Marc is 50 jaar en woont in Altweerterheide, een gezellig dorpje vlak bij het Limburgse Weert. Hij heeft bij verschillende bedrijven via TRIXXO gewerkt, bij elkaar opgeteld zo’n 6 jaar. Sinds mei 2022 werkt hij op een eierfarm in de omgeving: "Het was een gok, omdat het compleet anders is. Maar TRIXXO weet goed wat ik wel en niet leuk vind. En deze baan vind ik echt geweldig."

Doen wat je leuk vindt

Door een ingrijpende gebeurtenis in zijn privéleven, viel Marc tijdelijk uit. Nu werkt hij samen met TRIXXO aan zijn re-integratie. “Toen ze mij belden over deze baan, was ik er zelf niet zo zeker van. Vind ik het wel leuk, past het wel bij mij? Maar TRIXXO had het gevoel dat dit een goede plek voor mij zou zijn om op therapeutische basis weer te beginnen. En ze hadden gelijk, want ik ga nu elke ochtend met een grote glimlach op mijn gezicht naar mijn werk. Ik mag nu met dieren werken en daar houd ik echt van. Dat doe ik zelfs in mijn vrije tijd, als ik de honden van mijn buren uitlaat.”

Een goede werkgever behandelt je goed

Vaak zeggen bedrijven dat ze een familiebedrijf zijn, maar merk je daar op de werkvloer vrij weinig van. Dat is bij de eierfarm absoluut niet het geval. “Voor ik ja zei op deze baan, wilde ik eerst een halve dag meelopen. Kijken wat er voor mensen werken. Dat kon gewoon en het beviel mij ook erg goed. Het bedrijf wordt gerund door een familie en je wordt echt in die familie opgenomen. Ze behandelen je goed en ze luisteren ook naar je. Als je een advies hebt om iets te verbeteren, doen ze daar ook wat mee. Dat vind ik mooi.”

Het was een gok, omdat het compleet anders is. Maar TRIXXO weet goed wat ik wel en niet leuk vind. En deze baan vind ik echt geweldig.

Fijn en persoonlijk contact

Marc: “Ik ben TRIXXO heel dankbaar dat ze deze baan voor mij gevonden hebben. Toen ik ziek werd, stonden ze voor mij klaar. Ze willen mij echt helpen om weer op het juiste spoor te komen, en dat heeft mij enorm geraakt. Nou ben ik ook een bekende op de vestiging in Weert. Ik kom regelmatig even langs als ik een vraag heb of iets wil weten. Dan krijg ik meteen een kop koffie. Erg fijne mensen die de tijd voor je nemen. Ook wanneer je niet op zoek naar een nieuwe baan bent.”

Behulpzame intercedenten

Het werk bij de eierfarm bevalt Marc goed en het liefst loopt hij er nog een hele poos rond. Maar af en toe denkt hij na over een volgende baan. Misschien iets met beveiliging of als taxichauffeur werken. “Dat is ook het mooie van werken via TRIXXO. Ze zijn behulpzaam en vinden die ene baan die bij je past. Omdat ze tijd en energie in je steken en naar je luisteren. Dus als het je niet uitmaakt wat je doet en je zomaar een baan zoekt, dan is TRIXXO niets voor jou. Wil je wel werk doen waar je gelukkig van wordt en er zelf ook moeite voor doen? Dan beveel ik je graag bij TRIXXO aan.”